Hjem Handelsmuligheter

Handelsmuligheter

I samsvar med ny europeisk lovgivning (MiFID II), har parter som utsteder ETFer og derivater plikt til å produsere/gi dokumentasjon på språket i landet der kjøperen er bosatt. Dette for å bedre beskytte og informere kjøpere. Mange utenlandske utstedere velger fortsatt å skrive disse dokumentene på sitt eget lokale språk. Derfor vil disse produktene ikke lenger være handlebare på vår plattform fra og med 2. januar, helt fram til språkkravene blir oppfylt.

Hvilke produkter vil dette påvirke?

Dette gjelder et utvalg av utenlandske ETFer og derivater der det ikke foreligger dokumentasjon på norsk. For eksempel, ETFer fra Vanguard eller iShares.

Hvor lenge vil dette vare?

Dette vil variere per produkt, og er bare avhengig av utstedende parter. Så snart dokumentasjon på norsk er tilgjengelig, kan produktene handles igjen på vår plattform.

Kan jeg fortsatt eie eller selge disse produktene?

Ja, endringen hindrer kun handel av disse produktene på vår plattform. Å eie eller selge dem vil fungere som det gjorde tidligere og forbli mulig.

Kan jeg fortsatt kjøpe de berørte ETFene og derivatene hos andre meglere/banker?

Da dette er resultatet av en endring i europeisk lovgivning, må alle utstedende partene i Europa overholde dette regelverket. For deg som norsk kunde vil alle norske meglere kun kunne tilby disse produktene når dokumentasjonen er tilgjengelig på norsk.

Du kan investere på nesten alle aksjemarkeder i verden. For en full oversikt over markedene vi har en tilkobling til, gå til Produkter og markeder.

Ja. Du kan ta korte posisjoner, både intradag og over natten. Du kan velge dette for forskjellige produkter og de fleste aksjemarkeder. Det er ikke nødvendig å låne disse aksjene. DEGIRO organiserer dette for deg automatisk. Hvis du velger å gå for et kort salg, selger du aksjene som du ikke holder, med det formålet å kjøpe dem tilbake igjen senere ved en lavere pris. For å kunne gjøre korte salg, er det nødvendig at du har en «Active»- eller «Trader»-konto. Du kan endre kontotype så snart du har tilgang til plattformen, eller allerede i registreringsprosessen.

DEGIRO gir deg muligheten til å handle CFDer med enten en Active eller en Trader konto.

I henhold til europeiske ESMA forskrifter: hvis du handler CFDer med kontoen din, vil du ikke kunne åpne posisjoner i andre produkter som aksjer, obligasjoner eller ETFer. På samme måte, hvis du holder posisjoner i andre produkter med kontoen din, kan du ikke handle CFDer. Hvis du ønsker å handle CFDer, men også andre produkter, så er det mulig å åpne to separate DEGIRO-kontoer.

I tråd med de nye forskriftene vil kontoen du bruker til å handle CFDer, bli dedikert til kun CFD-handel. Den eneste forskjellen med den "dedikerte" -kontoen, er typen finansielle instrumenter du vil være tillatt å handle med. Da det forblir en generell investeringskonto, vil alle andre forhold forbli likeverdige.

Hvis du velger å åpne en ekstra konto for din CFD-handel, vennligst oppgi brukernavnet til denne nye kontoen i kommentarfeltet når du overfører midler fra bankkontoen du angav under registreringen. På denne måten kan vi sikre at midlene blir booket på riktig DEGIRO-konto.

Ja. For øyeblikket kan du handle i opsjoner på Euronext, Eurex, OMX, MEFF, Borsa Italiana S.p.A. og CBOE. For å kunne handle opsjoner, er det nødvendig at du har en «Active»- eller «Trader»-konto. Du kan velge kontotype i registreringsprosessen eller etter at du har fått tilgang til plattformen.

Ja, selvfølgelig. For å kunne handle i futures, er det nødvendig at du har en «Active»- eller «Trader»-konto. Du kan velge kontotype i registreringsprosessen eller etter at du har fått tilgang til plattformen.

Når du kjøper utenlandske finansielle instrumenter gjennom DEGIRO, bruker du som standard AutoFx. AutoFX veksler automatisk norske kroner til det eksakte beløpet i utenlandsk valuta, som du behøver for å gjennomføre handelen. Hvis du for eksempel vil du kjøpe europeiske finansielle instrumenter for € 3000, kjøper AutoFX 3000 EUR i stedet for NOK til spotkursen på tidspunket av handelen. På denne måten trenger du ikke å utføre valutatransaksjonen selv.

Du har også muligheten til å opprette «valutakontoer». Dette gjøres ved å endre valuta håndtering fra AutoFX til Manuell under Innstillinger. Med valutakonto unngår å måtte endre frem og tilbake fra norske kroner når du kjøper utenlandske finansielle instrumenter. Det er imidlertid ditt ansvar å sørge for å ha tilstrekkelig med midler i denne valutaen når du handler i finansielle instrumenter fra utlandet.

Når du handler med Auto FX koster det 0,10% av det totale beløpet. I manuell utveksling transaksjon, det koster € 10,00 + 0,02% av den totale transaksjonen. Det kommer derfor an på, hvor mye du handler i utenlandske finansielle instrumenter og hvor store beløp du ønsker å veksle, hvilken valutatransaksjonsform som er optimal for deg.

Ja. Du kan legge inn mange ulike ordretyper med DEGIRO. For en full oversikt over de aktuelle ordretypene som vi tilbyr, gå til «Produkter og markeder»-fanen på hjemmesiden. For mer informasjon om de ulike ordretypene som vi kommer til å introdusere snart, gå til vår håndbok i dokumentsenteret.

Ordrer kan plasseres fra kl. 12:00 GMT (+ / - eventuelt sommertid) før den amerikanske børsen åpner kl. 14.30 GMT (+ / - eventuelt sommertid).

For denne type ordre velger du beløpet som du ønsker å kjøpe en kombinasjon av produkter for, og deretter angir du hvilke produkter du ønsker. Du kan angi prosentandelen som du ønsker å investere i for hvert produkt. Du kan deretter kjøpe aksjene som du har valgt for nøyaktig de beløpene som du har gitt, for prisen angitt ved det tidspunktet. Et tilleggsgebyr gjelder for den kombinerte ordren, noe som ikke er inkludert i de faste kostnadene per produkt.

Hos DEGIRO kan du få tilgang til debiterte penger med ekstremt lave renter gjennom allokering. Kostnaden for disse allokerte midlene er som følger:

Valuta

Pris

Debit rente (EUR)

EONIA (minimum 0) + 1,25%

Debit rente (USD)

USD LIBOR (minimum 0) + 1,25%

Debit rente (GBP)

LIBOR (minimum 0) + 1,25%

Debit rente (SEK)

STIBOR (minimum 0) + 1,55%

Debit rente (DKK)

DKK Tomorrow/Next (minimum 0) + 1,75%

Debit rente (NOK)

NOWA (minimum 0) + 1,50%

Debit rente (HUF)

BUBOR (minimum 0) + 2,50%

Hver måned kan du spesifisere mengde og hvilken valuta du vil allokere til din konto. Din seneste forespørsel er gjeldende, og vil tre i kraft den første dagen i den påfølgende måneden. Denne forespørselen vil automatisk bli fornyet for hver påfølgende måned, med mindre annet er spesifisert.

Fordelen med allokering er at du oppnår margin med ekstremt lav rente. Husk at rentene blir belastet for hele den allokerte mengde, også når den blir delvis brukt. Din forespørsel vil alltid bli fullført, men debiterte penger er begrenset av tilgjengelig margin på din konto.

Ikke-allokerte debiterte penger er tilgjengelige til en årlig rente på 4%. Renter blir belastet månedlig.

Merk: Investering innebærer risiko. Du kan tape (en del av) ditt innskudd. Vi anbefaler at du bare investerer i finansielle produkter som samsvarer med din kunnskap og erfaring.