Styresett

DEGIRO er et investeringsselskap som ble grunnlagt i Amsterdam 3. juni 2009. Lær om DEGIROs juridiske struktur og regulatorer, møt også direktørene av styret og tilsynsstyremedlemmene samtidig.

Tilsyn av DEGIRO

Tilsyn av DEGIRO

DEGIRO er et privat aksjeselskap, “Besloten Vennootschap”, i henhold til nederlandsk lov.

LPE Capital N.V. eier 90,6% av DEGIRO, flatex AG eier 9,4%. For tiden eier de 5 grunnleggerne av LPE Capital N.V. mer enn 90% av aksjene i LPE Capital N.V. Resten er i stor grad eid av ansatte i LPE Group.

Direktørene av styret er ansvarlig for den daglige ledelsen av DEGIRO. Innenfor styret er det en ansvarsfordeling der hver av direktørene har sine egne fokuspunkter. Tilsynsstyremedlemmene hos DEGIRO er ansvarlig for å føre tilsyn med og gi råd til direktørene i styret.

Bortsett fra disse styrene, opererer DEGIRO under atferdsmessig tilsyn av The Dutch Authority for Financial Markets (AFM). Lisensen til AFM ga DEGIRO tillatelse til å utføre investeringstjenester siden 17. september 2009. Ved siden av, tilbyr The Dutch Central Bank (DNB) også tilsyn. The Dutch Investor Compensation Scheme (Beleggerscompensatiestelsel) er også relevant, vennligst finn mer informasjon her.

Direktører av styret

Esmond Berkhout

Esmond Berkhout

CEO av DEGIRO
siden 1. januar 2019

Esmond begynte i DEGIRO i april 2018 som Chief Operations Officer. Før det var han Chief Compliance Officer for GarantiBank International N.V. Esmond har også vært Director Compliance i Kempen & Co. Bortsett fra det jobbet han også i den nevnte Dutch Authority for Financial Markets (AFM). Hans siste funksjon var Head of the Market Entry Division.

Peter Verberne

Peter Verberne

CFRO av DEGIRO
siden 1. januar 2018

Peter hadde sitt eget selskap kalt IN2Risk. Han har vært (midlertidig) CFRO for Delta Lloyd og Argenta. Før det var han CFO og CRO i finansielle serviceselskapet Nationale-Nederlanden og Head of Management- & Financial Accounting i ING Real Estate Finance.

Andreas Holmberg

Andreas Holmberg

CTO av DEGIRO
siden 1. januar 2019

Før Andreas begynte hos DEGIRO, var han Head of Digital Business Interactive hos Cognizant og før det Consulting Director, Tax & Utilities Global Business Unit i Oracle. Han har også vært senior Technical Project Manager i Stratus.

Tilsynsstyret

Ben Knüppe

Styreformann i tilsynsstyret hos DEGIRO
siden 10. januar 2019

Ben var partner i AKD solicitors. Bortsett fra det var han CEO i Dexiabank Nederland og er bobestyrer i konkurssaken til DSB Bank. Han har også vært rådgiver, kurator og administrator for flere uoppgjorte selskaper. Før Ben kom til tilsynsstyret i DEGIRO, har Ben vært et tilsynsstyremedlem i ASZ Dordrecht i 11 år.

Michael Enthoven

Medlem av tilsynsstyret hos DEGIRO
siden 10. januar 2019

Michael har jobbet for banker i New York, London og Amsterdam. Han var CEO i NIBC Bank og styreformann i NL Financial Investment. Michael har også tidligere erfaring som medlem av et tilsynsstyre, nemlig ved Fortis og ABN AMRO. Michael har også vært styreformann i NIB Capital og senere NIBC Holding. Bortsett fra det har han vært Managing Director og Chief Operation Officer i J.P. Morgan. For tiden er han også medlem av styret i Eneco Groep N.V.

Ada van der Veer

Medlem av tilsynsstyret hos DEGIRO
siden 19. august 2019

Ada har vært Director of Stranergy siden 2007. Før det var hun CEO i Currence Holding og General Manager for de fem andre enhetene PIN B.V., IDEAL B.V., Currence Incasso B.V., Acceptgiro B.V. og Chipknip B.V. Fra 2000 til 2002 var Ada CEO i Division KPN Business Solutions. Bortsett fra det hadde hun flere stillinger i direktør styrene til Achmea Bank Holding B.V. og Staal Bankiers N.V. Ved siden av DEGIROs tilsynsstyret er Ada i dag styreformann eller styremedlem i fire andre tilsynsstyrer, lærer på flere universiteter og rådgiver / veileder for en rekke parter.

Merk: Investering innebærer risiko. Du kan tape (en del av) ditt innskudd. Vi anbefaler at du bare investerer i finansielle produkter som samsvarer med din kunnskap og erfaring.